Välkommen till AIK F99A

Välkommen till vår blogg! AIK F99A består av 16 st talangfulla tjejer som älskar att spela fotboll. Vi tränar målvedvetet och med bra inställning för att bli bättre både individuellt och som lag. Vår ambition är att vara ett spelande lag som spelar i hög fart och med teknisk finess. De recensioner vi hittills fått från motståndare och publik visar att vi är en bra på bit på väg mot målet. Men än är vi inte nöjda, vi fortsätter kämpa på och ha kul. Det finns inga genvägar till framgång!

På bloggen kan ni följa oss under säsongen! Här får ni kontinuerlig rapportering ifrån matcher etc, en fantastisk möjlighet att hålla er uppdaterade och följa "Sveriges bästa F99-lag."

Säsongsplaneringen för 2013 ser otroligt spännande ut, det kommer bli en fantastisk säsong, eller vad säger ni om detta?:

Februari: Girls Elite Precamp - Matchläger på Åland med topplag ifrån Sverige och Finland
Mars: Träningsläger i Barcelona med matcher mot FC Barcelona, RCD Espanyol och Sant Gabriel
Maj: Lennart Johansson Academy Trophy på Skytteholm med lag som Atletico Madrid, Espanyol, Wolfsburg mfl
Juni: Mästarcupen i Karlstad (SM för F14)
Juli: Gothia Cup
Augusti: Elitturnering i Finland
Oktober: Sanktanslutspel

Vi hörs och ses på bloggen eller på en fotbollsplan nära dig!!

söndag 24 mars 2013

Klar seger mot Sant Gabriel!

Här kommer den första rapporten ifrån matchlägret i Barcelona. Igår reste laget och supportrar ned till Barcelona. Base Campen ligger vid Port Mataró som ligger drygt 2 mil norr om Barcelona. Resan ner gick bra och tjejerna var installerade på hotellet vid 20.30 igår kväll.

Idag var det dags för första matchen av tre under lägret. Dagens motståndare var Sant Gabriel som är ett duktigt lag vilket vi såg på Gothia Cup ifjol. Matchen spelades på en arena i utkanten av Barcelona. Intresset för matchen var stort och det rapporteras om en publiksiffra på ca 150 personer, vilket är mer än de flesta matcher i damallsvenskan.  Det var ett gäng taggade tjejer som gick inmarchen till match. Från start tar tjejerna komandot óch äger spelet totalt och går snabbt fram till en 3-0 ledning. Spanjorskorna reducerar i slutet av första halvlek efter lite slarv i försvarsspelet, men det är stabil 3-1 ledning efter första halvlek. I andra halvlek fortsätter tjejern producera målchanser, målen rullar in och matchen slutar med en klar seger 10-2. Riktigt bra insats av tjejerna mot ett av Spaniens bästa tjejlag i åldersklassen.

Grattis tjejer till en bra insats!

Bloggens Stockholmsredaktion tackar våra rapportörer på plats i Barcelona. Bilder från matchen publiceras senare under kvällen.