Välkommen till AIK F99A

Välkommen till vår blogg! AIK F99A består av 16 st talangfulla tjejer som älskar att spela fotboll. Vi tränar målvedvetet och med bra inställning för att bli bättre både individuellt och som lag. Vår ambition är att vara ett spelande lag som spelar i hög fart och med teknisk finess. De recensioner vi hittills fått från motståndare och publik visar att vi är en bra på bit på väg mot målet. Men än är vi inte nöjda, vi fortsätter kämpa på och ha kul. Det finns inga genvägar till framgång!


På bloggen kan ni följa oss under säsongen! Här får ni kontinuerlig rapportering ifrån matcher etc, en fantastisk möjlighet att hålla er uppdaterade och följa "Sveriges bästa F99-lag."

Säsongsplaneringen för 2013 ser otroligt spännande ut, det kommer bli en fantastisk säsong, eller vad säger ni om detta?:

Februari: Girls Elite Precamp - Matchläger på Åland med topplag ifrån Sverige och Finland
Mars: Träningsläger i Barcelona med matcher mot FC Barcelona, RCD Espanyol och Sant Gabriel
Maj: Lennart Johansson Academy Trophy på Skytteholm med lag som Atletico Madrid, Espanyol, Wolfsburg mfl
Juni: Mästarcupen i Karlstad (SM för F14)
Juli: Gothia Cup
Augusti: Elitturnering i Finland
Oktober: Sanktanslutspel

Vi hörs och ses på bloggen eller på en fotbollsplan nära dig!!

måndag 25 mars 2013

Seger till slut mot RCD Espanyol!

Tidigare ikväll spelade tjejerna sin andra match på denna matchturné i Barcelona. Motståndare för kvällen var Espanyol och deras Infantil A (= bästa laget). Intressant och se vilken nivå dessa spanjorskor håller, ifjol vann vi med 3-1 mot deras lag 2. Ännu mer intressant då detta lag kommer till vår egna internationella turnering Lennart Johansson Academy Trophy.

Matchen spelades i skön vårvärme på en arena i utkanten av Barcelona, precis som igår var det ett stort intresse för matchen och det rapporteras om en publiksiffra mellan 150-200 personer.

Till skillnad från gårdagen så hade tjejerna svårt att få till spelet. Inledningsvis är spelet böljande men med en fördel för våra tjejer i bollinnehav. Internationellt har domarna en lite annan bedömning och domaren blåser sönder matchen under första halvlek. Istället för att vi får utdelning så sätter Espanyol ett långskott och tar ledningen i matchen. Halvleken slutar med ett underläge 0-1. Spelet fortsätter att knyta sig, men samtidigt ska vi vara ödmjuka i att vi möter ett av om inte det bästa laget Spanien i åldersklassen. Tjejerna visar ändå inställning och fortsätter att jobba hårt utan att briljera och får in en kvittering. Skönt! Målet ger tjejerna ny energi och Espanyol blir lite oroliga, vilket tjejerna utnyttjar och sätter både 2-1 och 3-1 vilket också blir slutresultatet.

Riktigt starkt jobbat att vinna matchen, fotboll går ut på att göra mer mål än motståndaren, ibland går det trögt och spelet man vill spela funkar inte. Att då plocka fram inställning och kämparglöd och vända underläget till seger visar på klass. Viktigt att ta med sig för framtiden i matcher som gäller mer än denna träningsmatch.

Bloggredaktionen i Stockholm skickar ett stort grattis till segern och passar samtidigt på att tacka våra utsända korrar i Barcelona!

Publicerar förhoppningsvis lite bilder från matchen senare ikväll

Uppdatering: Här kommer en gemnsam lagbild ifrån kvällens match





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar