Välkommen till AIK F99A

Välkommen till vår blogg! AIK F99A består av 16 st talangfulla tjejer som älskar att spela fotboll. Vi tränar målvedvetet och med bra inställning för att bli bättre både individuellt och som lag. Vår ambition är att vara ett spelande lag som spelar i hög fart och med teknisk finess. De recensioner vi hittills fått från motståndare och publik visar att vi är en bra på bit på väg mot målet. Men än är vi inte nöjda, vi fortsätter kämpa på och ha kul. Det finns inga genvägar till framgång!

På bloggen kan ni följa oss under säsongen! Här får ni kontinuerlig rapportering ifrån matcher etc, en fantastisk möjlighet att hålla er uppdaterade och följa "Sveriges bästa F99-lag."

Säsongsplaneringen för 2013 ser otroligt spännande ut, det kommer bli en fantastisk säsong, eller vad säger ni om detta?:

Februari: Girls Elite Precamp - Matchläger på Åland med topplag ifrån Sverige och Finland
Mars: Träningsläger i Barcelona med matcher mot FC Barcelona, RCD Espanyol och Sant Gabriel
Maj: Lennart Johansson Academy Trophy på Skytteholm med lag som Atletico Madrid, Espanyol, Wolfsburg mfl
Juni: Mästarcupen i Karlstad (SM för F14)
Juli: Gothia Cup
Augusti: Elitturnering i Finland
Oktober: Sanktanslutspel

Vi hörs och ses på bloggen eller på en fotbollsplan nära dig!!

tisdag 26 mars 2013

Kryss mot FC Barcelona!!

Efter en lugn dag inne i centrala Barcelona för laget var det nu ikväll dags för ny match. Strax efter 17.00 blev tjejerna hämtade på spelarhotellet för transfer till planen vilket i sig är landslagsklass!! Motståndare denna gång inga mindre än FC Barcelona. Matchen spelades inne i Barcelona, i och med att det är en kvällsmatch så spelades den i elljus. Temperaturen låg runt 15 grader vilket är lite kylslaget på dessa breddgrader.

Precis som tidigare matcher under turnén så var det bra med publik enligt rapporter på plats uppskattades publiksiffran till drygt 200 personer. Även denna gång inleddes matchen med en inmarch där båda lagen presenterades. Matchbilden i första halvlek präglas av ett spelövertag för våra tjejer och de går fram till en 1-0 ledning efter ca 10 min. Barcelonas spelarna är tekniskt skickliga men de har svårt att komma igenom och skapa några farliga chanser då AIK visar prov på ett stabilt försvarsspel. Spelövertaget fortsätter halvleken igenom och det skapas en del målchanser men det slarvas lite i avsluten och halvleken slutar med ledning 1-0 vilket enligt rapporterna är i underkant.

Direkt i början på andra halvlek utökas ledningen till 2-0 efter en straffsituation och matchen känns stabil för vår del. Men efter straffmålet tar Barcelona över spelet och det slarvas lite onödigt i försvarspelet.vilket till slut resulterar i ett baklängesmål. Målet ger Barca ny kraft samtidigt som våra tjejer tappar linjerna i spelet och ett baklängesmål till är ett faktum . I slutet av matchen böljar spelet fram och tillbaka utan att det blir några mål. Slutresultatet 2-2 känns inte helt rättvist sett över hela matchen, men som sagt, det är målen som räknas..

Ändå en härlig upplevelse att få spela mot en så stor fotbollsklubb som FC Barcelona!!

Återigen tack till våra korrar på plats i Barcelona!